KBC Radio brengt je 24/7 het geluid van echte radio met Marc van Amstel, Bob van Beeten, Bart van der Molen, Ron van Arnhem, Han Altena, Dave Mason en Eric van Willegen.

Bart van der Molen

Bart van der Molen, KBC Radio

Geboren in de tijd van The Beatles en The Rolling Stones, en muziek vanaf de Noordzee op AM.

Als je in je derde levensjaar al weet dat je de rest van je leven radio als rode draad hebt, dan mag je van een passie spreken. En het is die passie die zorgt dat hij op een onmenselijk tijdstip het warme bed verlaat om het leukste te gaan doen wat er is, platen draaien terwijl iedereen door zijn ochtendritueel heen moet.

Na vele omzwervingen en even zoveel radiostations en studio’s uitgekomen op de Grote Rode Boot en nu dan ook via KBC vanaf de hoge Wageningse Berg. ‘s Morgens trekt de geur van zwarte sterke koffie door het kombuis, de speakers staan op tien in de studio, de nieuwe dag is begonnen met de ‘van der Molen in de Morgenshow’.

bart@kbcradio.nl

Bob van Beeten

Bart van der Molen, KBC Radio

Ik kon nog maar net lopen en wist al met één druk op de knop de Philips buizenradio van mijn ouders te laten spelen. De interesse voor de microfoon en Sony bandrecorder was ook vanzelfsprekend. Dus de radioman in mij moest een keer van zich laten horen. Dat gebeurde toen ik 12 jaar was met de aanschaf van mijn eerste mengpaneeltje van de firma Roelofs en sindsdien ben ik ben niet meer te stoppen!

Van programmatechniek en presenteren van radioprogramma’s bij de ziekenoproep, radiopiraten, lokale omroepen in Nederland en België, tot uiteindelijk betaalde werkzaamheden bij regionale- en landelijke radiostations.

Ook als voice-over, presentator, audio technicus en stationmanager ben ik actief (geweest): o.a Radio Nederland Wereldomroep, Omroep Flevoland, SKY Radio, De Gouwe Ouwe Zender, Radio 10 Gold, Radio Noordzee Nationaal, BNR Nieuwsradio, RTV Drenthe, RTV Utrecht, Transportradio en natuurlijk KBC Radio. Ik ben bij KBC Radio actief als presentator, stationsstem en zorg voor het dagelijkse beleid. Dat prachtige pakket werk kan alleen door de steun en inzet van alle fijne radiomakers om me heen!

Radiomaker is voor mij het mooiste vak van de wereld!

bob@kbcradio.nl

Marc van Amstel

Bart van der Molen, KBC Radio

Marc van Amstel presenteert dagelijks Het Zoute Uur op KBC Radio tussen 15:00 – 16:00

Marc van Amstel (1949) werkte vanaf begin jaren ’70 voor Radio Noordzee Internationaal. De start van een lange omroeploopbaan, die in verschillende functies verliep via het ANP, Radio Nederland Wereldomroep, N.O.S., de TROS, Omroep Flevoland en RTV Utrecht. Hij werkt nog af en toe voor RTV Utrecht en geeft als gastdocent zo nu en dan les aan de School voor Journalistiek in Utrecht.

Marc presenteert 7 dagen per week op KBC Radio “Het Zoute Uur”: Muziek uit de tijd van de zeezenders (jaren ’60, ’70 & ’80).

marc@kbcradio.nl

RON VAN ARNHEM

Bart van der Molen, KBC Radio

Mijn eerste passie was eigenlijk voetbal. En daar was ik best wel goed in. Dat stopte toen ik 15 was, na een knieblessure.

Toen pas kwam muziek en Radio om de hoek kijken. Net als de meesten, ben ook  ik begonnen bij “Piet Piraat”.  Even wat namen? Radio Dixicana, Bako (super 106) Delta Radio, Talk Radio, Trend FM (ook opgericht zelfs ja, ja), Oldies FM , Radio 8FM. Nu ben ik er  denk ik er vast wel een paar (een stuk of 6) vergeten.  Behalve programma’s maken, heb ik bij de meeste ook  reclamezendtijd verkocht. Radio maken is leuk en dat doe ik nog  steeds heel erg graag. Nu dus ook op KBC vanaf de hoge Wageningse Berg. Elke zaterdag hoor je Ron met Absolute Classics. Een “oud” programma ( 25 jaar alweer denk ik) met de absolute klassiekers,  Oh ja momenten, de Nederpopclassic, Absolutely Live en heel veel meer. .Je hoort Ron van Arnhem ook op zondag van 16.00 tot 18.00 uur met Made in Holland.
ron@kbcradio.nl

Han Altena

Frans van der Meer, KBC Radio

Han Altena is geboren in Haarlem maar heeft zijn jeugd voor het grootste deel in het Gelderse Doetinchem en Arnhem doorgebracht. Hij heeft ook 10 jaar in Noord-Brabant gewoond en gewerkt maar woont sinds 2007 in Westervoort.

Han heeft een ruim radioverleden als dj bij regionale en landelijke radiostations. Via de welbekende Nijmeegse ‘piraten’ behoorde hij jarenlang met ‘Altena in de Ochtend’ tot de vaste kern DJ’s van onder andere Trend FM en later het commerciële station HOTRADIO en HOT FM. Met uitstapjes naar o.a. de VARA en Hitradio Veronica is hij sinds 2007 fulltime zelfstandig ondernemer en houdt hij zich dagelijks bezig met het maken van crossmedia producties, voiceovers en exclusieve fotografie.

Zijn stem is inmiddels al jaren te horen in diverse landelijke TV en Radiocommercials en bioscooptrailers en ook is Han de stem van een aantal TV formats. Je hoort hem sinds 2014 ook wekelijks op FoxSports als Voice-over.

Maar naast dit alles blijft het ‘radiovirus’ levenslang actief als je daarmee bent besmet. Na zware onderhandelingen en lichte chantage van de directie van KBC Radio om naaktfoto’s en video’s van hem samen met Patricia Paay te openbaren, is hij gezwicht en hoor je hem elk weekend op KBC Radio!

han@kbcradio.nl

Eric van Willegen

Eric van Willegen maakt al radio vanaf zijn 14e jaar. Toen de zeezenders verdwenen was hij al druk in de weer als landpiraat onder de naam K-PO, Salerno en The Mighty KBC.

Maakte toentertijd onder de naam Tom de Wit een programma voor Driemaster Productions dat uitgezonden werd op Mi Amigo in Brussel en op Magic Radio in Kortrijk. Maar ook was hij te beluisteren op de kortegolfservice van WMR vanaf de Ross Revenge met WMR Goes DX.  Presenteerde verschillende programma’s voor Nederlandse piraten op FM, middengolf en kortegolf, maar ook voor enkele Italiaanse stations zoals Radio Time en Radio Milan. Later was hij ook nog te horen op de Engelse zender BIG L 1395, een zender die in de nacht in geheel Europa te horen was. Nu nog steeds actief op KBC Radio, maar ook nog steeds via The Mighty KBC op kortegolf vanuit Nauen in Duitsland met 125 kW, deze programma’s zijn gericht op Noord-Amerika en bijzonder populair in Amerika.

Dave Mason

Dave Mason is de enige Schotse deejay op KBC Radio.

We kennen Dave nog uit de BIG L 1395 AM periode en hij is toen via de kortegolfservice van The Mighty KBC blijven hangen op KBC Radio.

Dave is op KBC te beluisteren in de nacht van zaterdag op zondag met It’s Radio…But Not As We Know it. In dit programma hoor je alles van Doo Wop tot Classic Rock en soms ook een spiksplinternieuw nummer.